بر اساس گزارش های رسمی این زمان در حال حاضر به طور میانگین بین ۸ تا ۱۰ ماه است و در برخی موارد حتی به بیش از یک سال نیز می رسد؛ موضوعی که مدیران شهری آن را مانع رونق ساختمانی می دانند. اما نه در زمان وعده داده شده و نه حتی بعدتر، گزارش رسمی و دقیقی از اینکه دسترسی به این هدف تا چه اندازه محقق شده است، منتشر نشد.
هر از چند گاهی برخی مدیران ارشد شهری در گفتگوهای رسانه ای مدعی شدند که در برخی مناطق توانسته اند زمان صدور پروانه را به همین حدود کاهش دهند اما به دلیل موانع مربوط به جنبه های بین نهادی صدور پروانه ساختمانی هنوز این هدف در سطح شهر محقق نشده است.
دیروز هم زاکانی در حاشیه جلسه علنی شورای شهر تهران در این رابطه گفت: درباره کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی باید به این نکته توجه کنیم که این فرآیند در سال ۱۳۷۱ تعیین و تصویب شده است؛ بنابراین قاعدتا نیازمند تغییراتی بوده و در دوره جدید مدیریت شهری اقدامات لازم انجام شده است؛ طوری که شاهد کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی هستیم.
وی ادامه داد: در برخی مناطق این زمان به کمتر از ۶۰ روز و در برخی مناطق دیگر نیز به کمتر از ۱۵۰ روز کاهش پیدا کرده و تلاش خواهیم کرد این زمان باز هم کاهش پیدا کند.
با این اظهارنظر و توضیحات مشابه از سایر مدیران شهری، تا اینجا فقط روشن شده که ظاهرا روند صدور پروانه سرعت بیشتری پیدا کرده است؛ اما اینکه در کدام مناطق به کمتر از دو ماه رسیده و در کدام مناطق هنوز زمان پنج ماهه یا بیشتر از این برای طی فرآیند اخذ این گواهی لازم است، نامشخص بوده و در نتیجه عملا امکان ارزیابی و صحت سنجی این ادعا وجود ندارد. از طرفی موانعی که سبب شده هدف نهایی در برخی مناطق غیر قابل دسترس باشد نیز، پرسشی است که مدیران شهری باید به آن پاسخ دهند.