به گزارش اخبار ساختمان، ایرج رهبر با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل در افزایش و رشد ساخت و ساز مسکن ثبات قیمت مصالح ساختمانی است و این افزایش قیمت مصالح ساختمانی باعث کاهش انگیزه ساخت و ساز شده است.
وی افزود: در این شرایط که انبوه سازان دیگر زیر بار ریسک های قابل پیش بینی نمی روند، عدم کنترل قیمت ها در بازار مصالح ساختمانی باعث کاهش تولید شده چراکه مصالح ساختمانی تاثیر مستقیمی بر قیمت تمام شده ساختمان و واحدها دارد.
نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه قیمت مصالح ساختمانی به طور هفتگی افزایش پیدا می کند، گفت: وعده دولت این بود که در راستای افزایش تولید مسکن، قیمت مصالح ساختمانی را کنترل و برای سازندگان مسکن تعدیل کند اما تا به امروز این وعده محقق نشده است.
رهبر ادامه داد: فولاد و سیمان از مهمترین اجزای ساخت و ساز هستند که قیمت این دو قلم در هر هفته بالا می رود. فقط یک مورد میلگرد قبل از سال جدید، با افزایش قیمت در هر کیلوگرم به 14 هزار تومان رسید همین میلگرد در کمتر از دو ماه گذشته به 19 الی 20 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه قیمت مصالح ساختمان متاثر از اقتصاد کلان کشور و نرخ تورم است، اظهار داشت: در حالی که تنها نرخ تورم خود عامل افزایش قابل توجه قیمت مصالح ساختمانی می شود در این شرایط اتفاق بسیار اشتباهی که در بازار رخ داده این است قیمت ها با قیمت های جهانی مقایسه می شوند. اعمال قیمت های جهانی در شرایطی که مصالح ساختمانی تولید داخل هستند و عمدتا با یارانه انرژی تولید می شوند و مواد اولیه آن از معادن کشورمان تامین می شود، بسیار اشتباه است. از سوی دیگر مگر مردم درآمد دلاری دارند که هزینه ها را با قیمت های جهانی در نظر می گیرند؟
نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران تاکید کرد: قیمت مصالح ساختمانی در بازار داخل کشور را نباید با قیمت های صادراتی در نظر گرفت. با افزایش قیمت های صادراتی هم نباید قیمت همان مصالح در بازار داخل افزایش پیدا کند چراکه اساسا قیمت های صادراتی با شاخص های متفاوتی تعیین می شود و نباید مصالح ساختمانی با همان قیمت صادراتی به دست تولیدکنندگان برسد بنابراین بعد از آن هم انتظار داشت که قیمت مسکن افزایش پیدا نکند.
رهبر ادامه داد: در مقطعی بحث اختصاص مصالح ساختمانی با کارت اعتباری به انبوه سازان مطرح شد اما هیچ وقت به اجرا نرسید و بعید است که طرح به اجرا برسد چراکه اساسا دغدغه مسئولان نیست.
وی با اشاره به قیمت تمام شده ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در استان تهران اظهار داشت: هر حالی که دولت اعلام کرده قیمت تمام شده این واحدها چهار میلیون و 700 هزار تومان است اما اجرای این پروژه با این قیمت ها نشدنی است و خود مسئولان و متولی ها اذعان دارند که قیمت تمام شده ساخت هر متر مربع به حدود 10 الی 12 میلیون تومان می رسد اما اصرار به قیمت های غیر واقعی دارند.
نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران ادامه داد: به طور قطع اجرای پروژه نهضت ملی مسکن با این قیمت های غیر واقعی تکرار پروژه مسکن مهر خواهد بود و ساخت و تکمیل این پروژه، طولانی تر از مسکن مهر خواهد بود و به خوبی هم می دانیم که زمانبر شدن اتمام پروژه ها خود عامل افزایش قیمت ها و گرانتر شدن آن می شود.