مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: خوشبختانه از شروع طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم بیش از 148 هزار واحد در بافت های فرسوده در حال ساخت هستند و تمامی این ساخت و سازها توسط مردم و بخش خصوصی در حال انجام است و به دنبال این هستیم تا با تقویت حضور سازندگان مسکن در ابن بخش سرعت بیشتری به نوسازی بافت های فرسوده ببخشیم.

محمد آئینی در همایش سازندگان و انبوه سازان در اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن و صنعتی سازی ساختمان گفت: موضوع مسکن و نیاز مردم به مسکن یکی از موضوعات اصلی کشور است و در این رابطه وزارت راه و شهرسازی در پنج خط تلاش منسجم که شامل مسکن روستایی، واگذاری زمین به شکل 99 ساله، شهرک سازی، ساخت مسکن با کمک مردم و خط پنجم نیز مربوط به نوسازی بافت های فرسوده است، به دنبال تحقق طرح نهضت ملی مسکن است.

وی ادامه داد: به طور کلی 15 درصد از طرح نهضت ملی مسکن مربوط به نوسازی بافت فرسوده است که بنا بر این باید سالانه 150 هزار واحد در بافت های فرسوده نوسازی و تولید شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه افزود: بالاترین آمار تولید مسکن در بافت های فرسوده مربوط به سال 91 است که حدود 95 هزار واحد تولید شده است و اگر بخواهیم به 150 هزار واحد برسیم نیازمند تلاش بیشتر هستیم، بر اساس آمار موجود در سال های 92 تا 1400 به طور متوسط 40 تا 44 هزار واحد در بافت های فرسوده تولید شده است، اما با سیاست هایی که دولت سیزدهم در این حوزه اتخاذ کرده است در سال 1400 این عدد به 60 هزار واحد رسیده است و در سال 1401 نیز به 65 هزار واحد رسید و در تلاش هستیم تا این آمار را به 150 هزار واحد برسانیم.

آئینی همچنین گفت: نکته مهم این است که با توجه به زلزله هایی که اخیرا در کشور و به خصوص پایتخت رخ داده است و همچنین زمین لرزه کشور ترکیه و با توجه به اینکه 2میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در کشور وجود دارد که نزدیک به 10 میلیون نفر در آن ساکن هستند موضوع نوسازی بافت های فرسوده را بسیار مهم کرده است و نیاز است تا به این موضوع توجه بیشتری شود.

وی گفت: با توجه به نیازهایی که در حوزه نوسازی بافت فرسوده احساس شده است، دولت سیزدهم به این نتیجه رسیده است که فضایی ایجاد کند تا مردم با مشارکت انبوه سازان و سازندگان نسبت به نوسازی و تولید مسکن در بافت های فرسوده اقدام کنند، از آنجا که ساکنان بافت های فرسوده در بُعد مالی توان ساخت مسکن را ندارند و از طرفی تولید مسکن در این مناطق برای انبوه سازان توجیه اقتصادی ندارد و به همین جهت برای اینکه فضایی ایجاد شود تا سرمایه گذار و انبوه ساز بتواند در این بافت ها حاضر شود با تدوین و اجرای بسته های تشویقی مختلف سعی در تحریک انبوه سازان برای ورود به موضوع نوسازی و ساخت مسکن در بافت های فرسوده کرده ایم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه گفت: دولت برای تحریک سازندگان بسته های مختلفی را در نظر گرفته است و وزارت راه همچنان به دنبال این است تا با روش های دیگر این انگیزه را در انبوه سازان برای حضور در بافت های فرسوده ایجاد کند تا روند نوسازی این مناطق سرعت بیشتری بگیرد که بسته 19 بندی تشویقی نوسازی بافت های فرسوده یکی از این موارد است.

محمد آئینی در ادامه گفت: بر اساس آمار موجود تاکنون در شهرهایی که بسته های تشویقی اجرا شده است شاهد افزایش صدور پروانه ساخت در بافت های فرسوده در 132 شهر در سال جاری بوده ایم، این در حالی است که ما در سال جاری با 2 مشکل اساسی بیمه پروانه ساخت و عدم همکاری شبکه بانکی روبه رو بوده ایم که با این وجود در بهار سال جاری نسبت به بهار سال گذشته خوشبختانه در 132 شهر شاهد رشد 140 درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده بوده ایم و در شهر تهران نیز این آمار 3.5 برابر شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه از شروع طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم بیش از 148 هزار واحد در بافت های فرسوده در حال ساخت هستند و تمامی این ساخت و سازها توسط مردم و بخش خصوصی در حال انجام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: بسته دوم که در بافت های فرسوده به سازندگان ارائه شده است مربوط به استفاده از تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن بدون رعایت شرایط چهارگانه نهضت ملی مسکن است یعنی برای استفاده از تسهیلات نهضت مسکن در بافت های فرسوده نیازی نیست که فرم ج سبز باشد و یا سابقه سکونت داشته باشید.

آئینی گفت: در سال گذشته با همکاری وزارت اقتصاد توانستیم 2600 میلیارد تومان از تسهیلات تبصره 18 را در اختیار بانک عامل بخش مسکن قرار دادیم که توانستیم 38 هزار واحد را برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی کنیم و تاکنون 17 هزار 500 مورد آن انجام شده است، در تمام شهرها 150 میلیون از این تسهیلات با نرخ صفر درصد محاسبه می شود که در سال جاری این میزان به 185 میلیون تومان رسانده ایم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: بسته سوم مربوط به بافت های فرسوده نیز بسته اداری است و طبق آن ما از شهرداری انتظار داریم که در 2 بخش همکاری کنند، در بخش اول حداقل 50 درصد در عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف اعمال کنند و چنانچه شهرداری ها کمتر از 50 درصد تخفیف اعمال کنند به عنوان تخلف محسوب می شود و قابلیت پیگرد قانونی دارد.

وی همچنین گفت: در بخش دوم نیز ما از شهرداری انتظار داریم که نسبت به تسریع در صدور پروانه اقدام کنند که مطابق مجوز قانونی شورای عالی اداری می بایست پروانه ظرف مدت 2 هفته صادر شود ولی متاسفانه در حال حاضر متوسط کشوری زمان صدور پروانه هشت ماه است و در تهران 6 ماه که شهرداری در تلاش است تا به 2.5 ماه برسد.

آئینی ادامه داد: بسته چهارم که در جهت تسریع نوسازی بافت های فرسوده که هم در قانون مصوب شده است و هم آیین نامه اجرایی آن در دولت مصوب شده است و دستورالعمل آن نیز توسط وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است مربوط به طرح کلید به کلید یا کلید به زمین است که در این طرح مالکان می توانند با خانه های فرسوده خود را با یک آپارتمان نوساز تعویض کنند یا به جای آن یک قطعه زمین با 40 درصد تخفیف تحویل بگیرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: بسته بعدی که به دنبال ایجاد آن هستیم این است که چگونه باید ریسک سازنده ها را در حوزه بافت فرسوده کاهش دهیم، که این موضوع نیازمند هم اندیشی با سازندگان بخش مسکن است تا مکانیزم هایی را برای تسهیل حضور انبوه سازان در بافت فرسوده فراهم نماییم.

وی در پایان گفت: انتظار ما از انبوه سازان این است تا با ارائه بسته های جدید، راهکارهایی را برای حضور گسترده تر و همچنین تسهیل در امر نوسازی بافت های فرسوده ارائه کنند تا بتوانیم به میزان تعهد خود در یعنی نوسازی 150 هزار واحد در سال نزدیک تر شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
WhatsApp ارتباط در واتساپ