به گزارش اخبار ساختمان به نقل از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در دیدار با آئینی مسایل مربوط به پروژه های بازآفرینی شهر رشت از جمله تالاب عینک، خیابان اقتصاد و فاضلاب شهر رشت و پروژه های محله ساغرسازان و بهسازی معابر خاکی رشت را مطرح کرد و تصمیمات لازم گرفته شد.
به گفته کوچکی نژاد شهر رشت 726 هکتار سکونتگاه غیررسمی، 343 هکتار بافت تاریخی و 492 هکتار بافت فرسوده دارد.
در دیدار بعدی محمدطلا مظلومی نماینده مردم بهبهان و آغاجاری با حضور در دفتر مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به شرایط نامساعد سکونتگاه های غیررسمی کوره جبور و بهمن آباد شهر بهبهان اشاره کرد و خواستار مساعدت شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص این دو محله شد.
در این جلسه مقرر شد آئینی به زودی در سفری به این شهر از سکونتگاه های غیررسمی و محلات هدف آن بازدید کرده و با همکاری سایر دستگاه ها از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) و شرکت نفت کار بهسازی معابر شامل زیرسازی، جدول گذاری و آسفالت این محلات در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است شهر بهبهان 33 هکتار بافت فرسوده دارد که حدود 2 هزار نفر در این بافت ساکن هستند.
همچنین جلیل مختار نماینده مردم آبادان نیز در دیدار با آئینی ضمن قدردانی از اقدام های شرکت بازآفرینی شهری ایران به اجرای طرح ساماندهی آب های سطحی سلیچ غربی که 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اشاره کرد و در ادامه در خصوص توسعه مشارکت سایر دستگاه ها و تامین اعتبار جهت ادامه اجرای طرح به بحث و گفتگو پرداختند.
لازم به یادآوری است در شهر آبادان 322 هکتار بافت فرسوده با 48 هزار و 800 نفر و هزار و 62 هکتار سکونتگاه غیررسمی با 58 هزار نفر جمعیت وجود دارد.
بهسازی معابر خاکی طی سه سال با هدف کاهش چهره محرومیت از مناطق کمتر برخوردار
سیدحمزه امینی نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در دفتر محمد آئینی معاون وزیر راه شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با او دیدار و گفتگو کرد.
امینی با اشاره با این که هشترود 21 هزار و 500 نفر جمعیت و 36 هکتار بافت فرسوده دارد، گفت: تعداد جمعیت شهرنشین هشترود هفت هزار نفر است، منطقه چاراویماق نیز 32 هزار نفر جمعیت دارد.
امینی با بیان این که برخی شهرها مانند چاراویماق و قرهآغاج نیاز به انجام مطالعات و تصویب محلات هدف بازآفرینی دارند، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 80 هزار متر مربع معبر خاکی در سطح هشترود وجود دارد و کار بهسازی معابر خاکی با جدیت دنبال می شود.
در ادامه شهردار هشترود نیز با بیان این که در شهر هشترود 23 هکتار بافت فرسوده مصوب وجود دارد، به پروژه مسجد جامع هشترود اشاره و عنوان کرد: اکنون 90 درصد از کار تملکات پروژه احداث مسجد جامع هشترود انجام شده است و درصورت تامین اعتبار 10 درصد باقی مانده نیز تملک خواهد شد. علاوه بر این یک مسیل به طول 450 متر در مرکز شهر وجود دارد که کار بهسازی آن شروع شده است. اکنون 50 درصد کار انجام شده و اتمام پروژه نیاز به تخصیص اعتبار دارد.
در این دیدار آئینی با بیان این که محرومترین افراد در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند، اظهار کرد: این مناطق به لحاظ کالبدی و نیز خدمات شهری در محرومیت به سر می برند و ما به دنبال کاهش چهره محرومیت از این مناطق هستیم. در این راه از شهرداران می خواهم تا مختصات معابر خاکی محدوده های هدف مصوب بازآفرینی شهری را برای اداره کل راه و شهرسازی استان ارسال کنند تا بر طبق برنامه ظرف مدت سه سال بهسازی معابر خاکی محلات هدف به پایان برسد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران با اشاره اینکه متقاضیان نوسازی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری می توانند از تسهیلات ویژه نوسازی و یا نهضت ملی مسکن استفاده کنند، تصریح کرد: تمام متقاضیان برای بهره مندی از حمایت های نوسازی بافت های فرسوده باید با مراجعه به سامانه facility.udrc.ir نسبت به ثبت نام برای دریافت تسهیلات ویژه نوسازی و نهضت ملی مسکن اقدام کنند.
آئینی با یادآوری اینکه متقاضیان دریافت تسهیلات نوسازی با معرفی شرکت بازآفرینی شهری ایران به صندوق کارآفرینی امید، وام ودیعه برای اسکان موقت نیز دریافت می کنند، گفت: مبلغ وام ودیعه ۴۵ میلیون تومان است که با نرخ سود چهار درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری همچنین از مدیران شهری درخواست کرد هر ماه جلسات ستاد بازآفرینی شهرستان را برگزار کرده و اقدام های لازم برای تصویب محلات هدف و برنامه ریزی برای این محلات را در دستور کار قرار دهند.
اولویت بهسازی معابر خاکی شهر سراوان با هدف ایجاد نشاط و انگیزه در شهروندان
ملک فاضلی نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی، دیگر نماینده مجلس بود که با آئینی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار آئینی عنوان کرد با توجه به شرایط ویژه شهر سراوان و بالا بودن مساحت بافت فرسوده، بهسازی معابر خاکی این شهر در اولویت فعالیت های شرکت قرار می گیرد.
فضلی در این دیدار با اشاره به این که سراوان 400 کیلومتر مربع مرز مشترک با پاکستان دارد، گفت: این شهر کوچک مرزی 36 هزار کیلومتر وسعت داشته و 50 هزار نفر جمعیت دارد. سراوان شهری تاریخی است و یکی از مساجد این شهر در قرن پنجم هجری ساخته شده است و هنوز مردم در آن نماز می خوانند.
او با اشاره به این که سراوان از ظرفیت های خوب اقتصادی برخوردار است، اظهار کرد: معادن خوبی در این شهر وجود دارد و علی رغم نداشتن بازارچه و گمرک رسمی، سال گذشته میزان صادراتش چهار برابر چابهار بوده است.
ملک فضلی با اشاره به این که فرودگاه سراوان نیز به زودی افتتاح می شود، عنوان کرد: امکان تحول در شهر سراوان وجود دارد اما این امر نیاز به برنامه ریزی برای تولید و توسعه همه جانبه دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه با تاکید بر این که تشکیل ستاد بازآفرینی شهرستان و شناسایی مسایل و مشکلات محلات و تصویب آنها در ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان به عنوان محدوده های هدف، سرآغاز ایجاد تغییرات در این محلات خواهد شد، گفت: شورای تامین استان موظف است تا 30 درصد اعتبارات طرح های تملک دارایی – سرمایه ای دستگاه ها را به پروژه های بازآفرینی تزریق کند.
آئینی همچنین اظهار امیدواری کرد تا در شهر سراوان نیز با استفاده از ظرفیت گروه های جهادی کار بازآفرینی شهری در این شهر تسریع شود و گفت: اعتبار مورد نیاز برای تامین قیر و بهسازی معابر خاکی این شهر را نیز در اولویت قرار می دهیم زیرا این امر باعث ایجاد نشاط و انگیزه در شهروندان می شود