به گزارش اخبار ساختمان، محمود اولاد در خصوص بازار اجاره بهای مسکن و مشکلات میان موجر و مستاجر به دلیل افزایش قیمت های یکباره اجاره بها گفت: تا زمانی که ما در دعواهای طرفینی بیافتیم و ندانیم که مشکل از جای دیگری است، نمی توان مشکل را حل کرد.
این کارشناس مسکن ادامه دارد: گاهی تعارض منافع لازم است تا بازار شکل بگیرد. در مورد روابط مالک و مستاجر هم وضعیت به همین شکل است. ما دچار سوءتفاهم بزرگی هستیم چرا که هیچ کدام شان بدون دیگری مفهوم پیدا نمی کند. وقتی وارد چنین بازی می شویم که دو طرف یکدیگر را مقصر کنند، کار به جایی نمی رسد. کسی که مقصر اصلی است، سیاستگذارانی هستند که خودشان را کنار کشیده اند و مالک و مستاجر را در این مساله مقابل هم قرار داده اند.
وی عنوان کرد: سیاستگذاران با سیاستگذاری های اشتباهی که دارند، مانع این می شوند که اقتصاد به سمت رشد حرکت کند. سالیان سال است که مسکن به درستی و به اندازه تولید نمی شود. این هم به چارچوب نهادی و قائده گذاری دولت باز می گردد. در تهران طرح جامع مسکن تهیه شد و رانت هایی که ایجاد شد در ادامه سیاست هایی مثل مسکن مهر، نتوانست این بازار را ساماندهی کند. باید کل اقتصاد به این فکر باشد که مردم درآمد داشته باشند و رشد تولید اتفاق بیافتد. این مسائل را کنار گذاشته ایم و سراغ کنترل گری بازار رفته ایم.
اولاد گفت: مستاجر حق دارد. اما در مقابل، موجر هم تقصیری ندارد که خانه ای خریده و به دنبال کسب درآمد از طریق اجاره این خانه است. اینکه تصور کنیم همه موجرها سرمایه داران گردن کلفت هستند، اشتباه است. نباید افزایش اجاره بها را بی ضابطه دانست. کمبود عرضه، باعث این افزایش قیمت شده. ایجاد ضابطه بی حد و اندازه هم از طرف دیگر روی مسائل حوزه مسکن تاثیر می گذارد.
این کارشناس اقتصاد مسکن گفت: با کنترل و ضابطه گذاشتن، نمی توان بازار مسکن را کنترل کرد. راهی که وجود دارد و روز به روز دولت از آن دور می شود این است که تنها باید روی افزایش توان مردم متمرکز شود. حدود ۱۰ سال است که رشد اقتصادی ما منفی است. مشکل بازار مسکن افزایش قیمت نیست.